Ekonomija

LESKOVAC: Ugovore o subvencijama dobilo 436 poljoprivrednika

Danas je u Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu, zavšena podela subvencija poljoprivrednim proizvodjačima koji su pravo ostvarili u 2017. godini. Ugovore o subvencijama dobilo je 436 poljoprivrednika iz 41 mesta. Njima je danas uplaćeno ukupno 11.317.000 dinara. Ukupan broj poljoprivrednika koji su dobili subvenicije za 2017. godinu je 823 i za tu namenu je izdvojeno oko 18 miliona dinara. Grad Leskovac se trudi da što više doprinese poljoprivredi, imajući u vidu to  da ona predstavlja osnovnu delatnost u Srbiji.

Jačanje poljoprivrednih gazdinstava može da zaustavi negativan trend odlaska ljudi sa sela. Stoga su ulaganja neophodna da bi se pojačala profitabilnost I da mladi ostaju na selu I bave se poljoprivredom, poručio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović..

U ime poljoprivrednika zahvalio se Dragan Ilić iz Gornjeg Stopanja.

Podsticaje su dobili meštani Svirca, Bobišta, Bogojevca, Bratmilovca, Velike Biljanice, Vinarca, Vlasa, Gornjeg Krajinca, Gornjeg Stopanja, Gornjeg Trnjana, Gradašnice, Grajevca, Donje Jajne, Donje Kupinovice, Donjeg Krajinca, Donje Sinkovce, Donje Donjeg Stopanja,, Donjeg Trnjana, Drćevca, Dušanova, Zloćudova, Zlokućana, Jarsenova, Jašunje, Karadjordjevca, Kumareva, Male Biljanice, Manojlovca, Milanova, Mrštana, navalina, Nomanice, Orašca, Podrimca, Rajnog Polja, Rudara, Svirca, Stupnice, TurekovcaCrkovnice I Leskovca.

 

Categories: Ekonomija

Оставите одговор