Ekonomija

MEDVEDJA: Usvojen budžet opštine od 592 miliona dinara

Odborniic Skupštine opštine Medvedja usvojili su na svojoj 17. sednici budžet za 2018. godinu, za koga je ocenjeno da je – razvojni.

Predsednik opštine dr Nebojša Arsić kaže da je budžet razvojni pre svega zbog toga što su za narednu godinu planirana značajna sredstva za zapošljavanje mladih, za izgradnju putne infrastrukture, čak, 65 miliona dinara, i za izradu projekto-tehničke dokumentacije.

Takođe planirano je 10 miliona dinara za razvoj sporta, 4 miliona više nego ove godine, i 13 miliona dinara za kulturu, na šta, inače opština Medveđapridaje veliki značaj  -Budžet je, zapravo, rađen na osnovu zahteva i želja građana Medveđe, s obzirom da smo imali javnu raspravu u kojoj su učestvovali građani, posebno, mladi, kao i predstavnici privrede i politički subjekti, ističe Arsić.                                                          Pored ove najbitnije stavke, na dnevnom redu su se našli planovi i program rada svih javnih ustanova, zatim kadrovski plan opštine Medveđe i više tačaka iz oblasti nadležnosti Skupštine.

 

Categories: Ekonomija

Оставите одговор