Kultura

LESKOVAC: Promocija knjiga Ivanke Stojanović Stanislavske

Udruženje književnika Srbije i leskovački kulturni centar organizovali su večeras u prepunoj kamernoj sali poetsko muzičko veče ,,NOSTALGIJA,, i promociju knjiga ,,ODA LjUBAVI MAJKAMA SVIM,, i ,,NOSTALGIJA,, poznate leskovačke poetese, književnice,Ivanke Stojanović Stanislavske.

O poetesi Stanislavskoj nadahnuto i u svom stilu je govorio poznati humorista satiričar, scenarista, član Udruženja književnika Srbije i advokat Zoran Davinić koji je podsetio na prve Ivankine nastupe pre 40 godina kada je mlada poetesa kao član humorističko satirične ekipe Vlasotinca osvjila šampionsku titulu “Turnir duhovitosti“ u takmičenji gradova ondašnje Jugoslavije, koji je organizovala i vodila “Politike Ekspres“, Amaterski savez Jugoslavije, Beogradski sajam, Radio Beograd i drugi. Davinić se na originalan način podsetio prisutne o početku pesničkog stvaralaštva, ne želeći, kako je rekao, da se ‘’udubljuje u poeziju, jer poslednje dve knjige nije pročitao. Ivanka je darovit I nadasve priznata srpska pesnikinja član udruženja književnika Srbije.

Recenziju i stihove su govorili Ivana Veljović, Gorica Doderović, Dejan Ristić i Svetlana Pešić. U muzičkom delu učestvuju,dečji hor ,,ZVEZDICE,, Zlopi, Miša Petronijević, Vladimir Mladenović – Ćonka i Strahinja Nikolić.

Categories: Kultura

Оставите одговор