Ekonomija

JUBILEJ: Ambasador SAD na proslavi deset godina fabrike vode ‘’Vlasinka’’

Rosa KirbiRosa Kirbi 3

Povodom desetogodišnjice od preuzimanja od kompanije ‘’Simpo’’ fabrike vode ‘’Vlasinka-Rosa’’ od strane ‘’Koka Kole’’, ambasador SAD Majkl Kirbi i generalni direktor Coca-Cola Srbija Ramon Vajdinger, posetili su fabriku vode „Vlasinka“ u Toplom dolu.
Bila je ovo prilika da se u susretu sa Ramonom Vajdingerom, generalnim direktorom kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija i ambasadorom SAD predstavle potencijali opštine Surdulica i Vlasinskog kraja kojima je Coca-Cola sistem, konstantnim ulaganjem u lokalnu zajednicu, značajno doprineo.
Ambasador Majkl kirbi je rekao da ‘’Rosa’’ voda 100 odsto prirodni proizvod iz Srbije, a čista okolina podrazumeva da imate i proizvode koji će biti istog kvaliteta.
-»Rosa« ima bocu koja je napravljena delom od biljaka i čini se sve da bi reciklaža bila lakša – rekao je Kirbi.
Obraćajući se prisutnima generalni direktor Coca Cola helenic Srbija Ramon Vajdinger je rekao da je konstantnim ulaganjem u proizvodne procese sačuvana liderska poziciju na tržištu negaziranih voda i na taj način opravdan epitet jedne od najuspešnijih privatizacija u Srbiji.
-»Rosa« danas stoji rame uz rame sa najpoznatijim svetskim brendovima bezalkoholnih napitaka Coca-Cola sistema i prepoznata je i omiljena među potrošačima, rekao je Vajdinger i dodao da su veoma ponosni na činjenicu da su doprineli promociji potencijala Vlasinskog kraja.Rosa Ramon
Valja znati da je od 2005. u fabriku ‘’Vlasinka’’ uloženo šest miliona evra i poboljšana je efikasnost proizvodnih linija za 40 odsto, a proizvodnja i prodaja povećani za četiri puta. Izvoz na tržišta zemalja u okruženju i druga je višestruko uvećan.
Coca-Cola sistem desetogodišnjicu akvizicije fabrike Vlasinka i Rosa vode proslavlja liderskom pozicijom Rose na tržištu negaziranih voda u Srbiji.Od 2005. u fabriku je uloženo šest miliona evra i poboljšana je efikasnost proizvodnih linija za 40 odsto.Prodaja je u prethodnoj deceniji porasla četiri puta, a izvoz na okolna tržišta je višestruko uvećan, te Rosa izvozi 20 odsto svoje proizvodnje.Rosa pogon 3
„Izuzetna nam je čast što smo povodom jubileja imali priliku da ugostimo ambasadora SAD, kao i predstavnike lokalne zajednice i naše partnere. Konstantnim ulaganjem u proizvodne procese sačuvali smo lidersku poziciju na tržištu negaziranih voda i na taj način opravdali epitet jedne od najuspešnijih privatizacija u Srbiji. Rosa danas stoji rame uz rame sa najpoznatijim svetskim brendovima bezalkoholnih napitaka Coca-Cola sistema i prepoznata je i omiljena među potrošačima. Takođe, veoma smo ponosni na činjenicu da smo doprineli promociji potencijala Vlasinskog kraja“, izjavio je Ramon Vajdinger, generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija.
U protekloj deceniji sprovedene su razne inicijative u oblasti zaštite životne sredinekroz koje je smanjena težina Rosa boce za 30 odsto, potrošnja energije po proizvodu za 34,6 odsto, generisanje otpada za 45 odsto, dok je reciklaža povećana za 20 odsto. Rosa je prva u Srbiji i Evropi na tržište uvela inovativnu održivu amabalažu u vidu eko boce sačinjene od 30 odsto biljnog porekla. Takođe, prva je i jedina u Srbiji dobila Zlatni EWS sertifikat koji dodeljuje Evropska agencija za upravljanje i zaštitu voda (European Water Stewardship) za kvalitet i ekološke standarde.
Coca-Cola sistem i Rosa su pokrenuli i aktivno učestvovali u nizu društveno odgovornih projekata. U partnerstvu sa Programom UN za razvoj (UNDP), Vladom Republike Srbije i opštinom Surdulica razvijen je projekat „Promocija eko-turizma i zaštita životne sredine Vlasinskog jezera“.
Ova inicijativa je obezbedila rast turističkog prometa na Vlasinskom jezeru po godišnjoj stopi od 15 odsto. U okviru kampanje „Podržimo razvoj banaka humanog mleka“ koju Rosa pet godina realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja otvorene su banke humanog mleka u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply