Ekonomija

LESKOVAC: Edukacija za poljoprivrednike

WesternAg_PA_vert_fc_logoPoljoprivreda prihrana psenice

U Leskovcu je Poljoprivredno- savetodavna stručna služba Leskovac organizovala predavanje za poljoprivrednike. O bezbednom korišćenju sredstava za zaštitu bilja, zbrinjavanju ambalažnog otpada, aktuelnim i predstojećim radovima u stočarskoj, voćarsko-vinogradarsko, ratarsko-povrtarskoj proizvodnji, merama očuvanja plodnosti zemljišta kao i o predstojećim konkursima za subvencije u poljoprivredi, govorili su savetodavci ove Službe.
Cilj predavanja je podizanje svesti kod poljoprivrednika da zaštite svoje zdravlje, zaštite biljke, životnu sredinu, očuvaju biodiverzitet, pravilno obave rezidbu voćaka i prihrane pšenicu odgovarajućim đubrivima, zatim kako i na koji način proizvođači da uklone ambalažni otpad od pesticida koji su koristili za tretiranje.
Poljoprivredna stručna služba u saradnji sa preduzećem Por Verner Veber realizovaće akciju transporta ambalažnog otpada kod kompanija koje se bave reciklažom.
Na predavanju savetodavci su podsetili poljoprivrednike da je rok za obnovu registracije gazdinstava 31. mart i upoznali ih sa konkursima za subvencije u poljoprivredi koje se realizuju u saradnji sa Agencijom za lokalni ekonomski razvoj.

Marko SOILBioND

Categories: Ekonomija

Leave a Reply