Kultura

Zlatna medalja horu “Vranjskih učitelja“

Na XI međunarodnom horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini, Hor Učiteljskog fakulteta u Vranju, pod dirigentskim vođstvom mr Jelene Vučkovski, osvojio je zlatnu medalju.

Festival je organizovalo bijeljinsko Kulturno-umetničko društvo „Srbadija“, čiji je umetnički direktor priznati dirigent prof. dr Desanka Trakilović.

Na festivalu je učestvovalo više od trideset ansambala i 1.500 izvođača iz zemalja u okruženju.

Hor Učiteljskog fakulteta nastupao je u lepom i akustičnom ambijentu crkve „Sveti Georgije“ i predstavio se sa četiri kompozicije iz raznih epoha i različitih autora. Kao solista nastupila je Gonca Bogoromova, uz klavirsku saradnju Vesne Zdravković, docenta na Učiteljskom fakultetu u Vranju.

Originalnu interpretaciju i izražajno pevanje hora Učitelj­skog fakulteta  žiri je ocenio visokom ocenom, pa im je zlatna medalja zasluženo pripala.

Mešoviti hor Učiteljskog fakulteta u Vranju čine studenti Fakulteta, a prerastao je iz ženskog hora „Vranjske devojke“ koji je već osvajao nagrade na ovom prestižnom festivalu.

Ansambl trenutno broji sedamdesetak devojaka i mladića koji imaju bogato iskustvo sa mnogih koncerata organizovanih povodom raznih prigoda na Fakultetu, u gradu Vranju, i regionu.

Categories: Kultura

Leave a Reply