Ekonomija

Gas stigao do Leskovca

Povodom otvaranja deonice magistralnog gasovoda MG-11 Niš-Leskovac u dužini od 52 kilometra i puštanja u rad sedam kilometara duge gasovodne mreže u šta je uloženo 14,6 miliona dolara, juče u Leskovcu održana prigodna svečanost.

Početak rada gasovoda označen je siboličnim paljenjem baklje. To su učinili ambasador Ruske federacije u Republici Srbiji Aleksandar Konuzin, savetnik premijera za energetiku Petar Škundić, gradonačelnici Leskovca i Vranja Slobodan Kocići i Miroljub Stojčić i izvršni direktor Jugorosgaz a.d Koldin Vladimir Vasiljevič.

Na svečanosti su dodeljene posebne nagrade i priznanjima najzaslužnijima, a medju dobitnicima je i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, kome će priznanje biti uručeno u Beogradu i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin.

Jugorosgaz je u skladu za energetskom politikom Srbije, u septembru 2010. otpočeo izgradnju magistralnog gasovoda „MG-11“ Niš – Leskovac – Vranje, ukupne dužine 122 kilometra.

Mreža je spremna za priključenje prvih potrošača prirodnog gasa,a to će biti fabrike Jura i Nevena, Industrije građevinskog materijala Mladost i Gradska toplana u Leskovcu.

Jugorosgaz je vlasnik magistralnog gasovoda MG-09 Pojate – Niš dužine oko 64 km,kao i distributivnog čeličnog gasovoda u Nišu, dužine oko 30 km, 3 GMRS, preko 40 MRS, 120 km distributivnih mreža i 80 km priključnih gasovoda u Nišu, Aleksincu,Ražnju, Aleksandrovcu, Lučanima i Guči.

Jugorosgaz je u septembru 2010. godine otpočeo izgradnju deonice gasovoda Niš – Leskovac (dužine 52 km) magistralnog gasovoda MG-11 Niš – Leskovac – Vranje (ukupne dužine 122 km). Takođe, se počelo sa izgradnjom gradske distributivne mreže u Leskovcu.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply