Društvo

Memorandum o saradnji grada i klinike SPEBO u Leskovcu

Prof. dr Miodrag Stojković, osnivac specijalne bolnice za vantelesnu oplodnju SPEBO u Leskovcu i Slobodan Kocić, gradonačelnik Leskovca potpisali su juče memorandum o besplatnoj drugoj šansi vantelesne oplodnje za 24 para iz Leskovca.

-Ovo je samo nastavak dobre saradnje izmedju grada Leskovca i nas, a postignuti rezultati iz ugovora o besplatnoj telesnoj oplodnji za bračne parove  iz Leskovca sve nas obavezuju da nastavimo ovu jedinstvenu akciju. Od početka do danas u Leskovcu je ovom akcijom rodjeno 24 beba, 12 devojčica i 12 dečaka. Po ugovoru sa gradom još 39 parova po prvi put ima pravo na besplatnu vantelesnu oplodnju rekao je prof. dr Miodrag Stojković, zahvališivši se gradonačelniku Kociću na besplatne dozvole i projekat za proširenje klinike SPEBO. Profesor Stojković je rekao da je za četiri godine korz SPEBO u Leskovcu prošlo oko 3.800 bračnih parova, da je rodjeno više od 300 dece i da postižu izvanredne rezultate. Inače dolaze parovi iz Evrope, Amerike, Australije, a za neki dan svoj dolazak je, zbog izvanrednih rezultata najavio bračni par iz Hong Konga.

Slobodan Kocić, gradonačelnik Leskovca je odajući priznanje dr Stojkoviću za sve do sada učinjeno, još jednom ponovio da grad stoji iza projekta o proširenju ove klinike. Da zajedno sa dr Stojkovićem vodimo računa o bračnim parovima je i ova druga šansa za potomstvom.  Stručnjak svetskog glasa zaslužuje da mu se obezbede svi potrebni uslovi za dalji i još bolji rad, rekao je Kocić i dodao da se na jesen očekuje proširenje i dogradnja SPEBO klinike u Leskovcu.

Categories: Društvo

Leave a Reply