Ekonomija

Protest radnika grdeličkog “Rad-a“

Više od šesdeset nekadašnjih radnika grdeličkog Gradjevinskog preduzeća Rad negodovalo je ispred Skupštine Grada Leskovca zbog 20 zaostalih plata, odnosno, u proseku, neisplaćenih zarada od 500.000 dinara, uz ocenu da ima para, ali niko ne želi da im pomogne.Oni sumnjaju da godima vlada kriminalno stanje i mole nadležne, pre svih Policijsku upravu, da ispitaju poslovanje grdeličkog Rada. Inače, preduzeće Rad je u stečaju, a prošle godine sedamdesetak radnika Građevinskog preduzeća Rad iz Grdelice negodovalo ispred zgrade lokalnog parlamenta u Leskovcu, zbog neizmirenih obaveza za daleku 2003. i 2004. godinu i nerealizovanog socijalnog programa u ovom preduzeću.

Radnici ističu da je kolektiv u stečaju od 2009. godine, a prema njihovoj evidenciji na žiro računu ovog građevinskog kolektiva trenutno je više od 20 miliona dinara.

Ranije je u ovom preduzeću četrdesetak radnika je uzelo sredstva iz socijalnog programa, a sedamdeset je proglašeno tehnološkim viškom i vode se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, medjutim, ostala je nerešena sudbina preostalih radnika koji su sudskim putem ostvarili svoja prava.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply