Ekonomija

Očekuje se stečaj u PZP Vranje

U Preduzeću za puteve ‘’Vranje’’ iz Vranja najavljeno je uvodjenje stečaja, a prvo ročište tim povodom zakazano je za 29. mart.

Po kazivanju Stojana Krmpote, direktora vranjskog putarskog preduzeća, očekuje se da će raspravno Veće za stečajnog upravnika preduzeća imenovati Branka Mitića, ekonomistu sa licencom. Inače, najveći poverilac PZP-a ‘’Vranje’’ je „AIK banka“, dok postoji dug i prema Gradu Vranju. Radnici PZP-a u Vranju i Leskovcu imaju posla i  trenutno su angažovani po ugovoru o zimskom održavanju puteva. U PZP-u očekuje da im uvođenjem stečaja bude deblokiran račun, što pruža mogućnost za naplatu, ali i učešće preduzeća na tenderima. PZP Vranje zapošljava 430 ljudi, koji su angažovani na održavanju puteva u 13 opština u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu, dužine od oko dve hiljade kilometara.

Categories: Ekonomija

1 reply »

  1. sramota za državu da ovakvo preduzeće dovede do propast, ugroženo je mnogo radnika i njihove porodice, ko bi pametan očekivao da se taj narod odazove na izbore i glasa za ljude koji su ih ojadili i koji su podmetnuti, jer nema drugi izbor.

Leave a Reply