Društvo

Traže slobodu za kolege

Predstavnici Nezavisnog sindikata policije u Vranju protestvovali su zbog hapšenja petoro radnika Policijske uprave u Gnjilanu, dislocirane u Vranju. Oni sun a pet minuta zaustavili saobraćaj na Končulju.

Na skupu u Vranju, gde su bili i predstavnici Policijskih uprava više gradova u Srbiji, pročitana su protesna pisma upućena predsedniku Srbije Borisu Tadiću, predsedniku Vlade Mirku Cvetkoviću, predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu i Gzavijeu de Marnaku, šefu Euleska misije na Kosovu.

Policajci iz Polcijske uprave u Gnjilanu su uhapšeni 25. februara i još su u pritvoru. Na protestu pripadnici Sindikata zatražili su slobodu za svoje kolege jer su nepravedno optužene i uhapšene i poručili da ovakva brutalnost kosovske policije može imati samo jednu poruku, a to je zastrašivanje preostalog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Nakon polučasovnog protesta u Vranju, policijaci, predstavnici Nezavisnog sindikata, su se uputili ka prelazu Končulj gde su zaustavili saobraćaj na 5 minuta.

Categories: Društvo

Leave a Reply