Hronika

Krivična prijava protiv Zorana Antića

Gde ima dima tu ima i vatre!?

Kažu od juče Vranjanci jer je Policijska uprava u Vranju podnela je krivičnu prijavu protiv Zorana Antića, prvog čoveka vranjskih socijalista i zamenika predsednika Skupštine grada zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

Antiću se stavlja na teret da je od 2006. do 2010. godine, kao predsednik Sportskog saveza Vranja, oštetio republički budžet za više od 10 miliona dinara, ili oko 100.000 evra.

Ovim povodom Antić je juče održao konferenciju za novinare na kojoj je pojasnio da prijava nema veze sa njim, što će, kako tvrdi, i dokazati. Čitava priča vezana je, prema njegovim rečima, za F.K. “Dinamo”, koji je od 2001. godine poslovao preko računa Sportskog saveza.

– Radi se o zaradama fudbalera na koje nije plaćan porez , kategoričan je Antić koji je, kako je naveo, 17. januara dao izjavu u policiji i da nije bilo nikakvih pritisaka na nadležne organe.

Inače, po nalogu Osnovnog tužilaštva istraga o ovom slučaju je trajala skoro 18 meseci, nekoliko puta je odlagano podnošenje prijave, ali da je ona ipak podneta posle opsežne istrage.

Inače, istraga o slučaju FK ‘’Dinamo’’ je vođena po anonimnoj prijavi, a odluku da se “Dinamov” novac prenose na račun SS, a ne na njegov, koji je u blokadi već godinama, uradjen je Ugovorom o asignaciji, i sklopljen je sa potpisima gradonačlenika Stojčića i Zorana Antića sa jedne, i predstavnika “Dinama” sa druge strane.

 

Categories: Hronika

Leave a Reply