Sport

SEĆANJE NA PROF. PEDJU RANISAVLJEVIĆA: Osma memorijalna biciklistička vožnja do Velike Sejanice

Osma memorijalna biciklistička vožnja “Peđa 2023”, od Leskovca do Sejanice, održana je danas, u znak sećanja na Predraga Ranisavljevića, profesora Visoke poslovne škole, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 2015. godine vozeći bicikl.

Osmi put zaredom su članovi Biciklističkog kluba “Dubočica”, ali i nekoliko rekreativaca, vožnjom do mesta nesreće u Sejanici, odali počast svom drugu koji je bio zaljubljenik u sport, a pre svega u biciklizam. Njihova sećanja na Peđu su još uvek živa, a osećanja pomešana.

“Pomešana zaista, evo sva sam se naježila. Prosto, povod je jako tužan, ali mi je jako drago da ga poštujemo pre svega, da ga se sećamo i nikada ne zaboravimo”, kaže Ružica Šmelcerović iz BK “Dubočica”.

I upravo je to motiv za održavanje ove vožnje, da se sačuva sećanje na Peđu, ali i da se promovišu zdravi stilovi života, koje je on praktikovao.

“Moj otac se trudi da to prenese i na druge generacije, na sve potomke, jer svi smo bili u nekom periodu bili sportisti. Ova vožnja postaje već tradicionalna, ima veliki broj ljudi koji učestvuju više godina, a neki prvi put, što mi je posebno drago“, kaže za našu televiziju Ana Stojković, Peđina sestra. Ovom prilikom je upućen i apel vozačima da obrate pažnju na bicikliste, ali i svim učesnicima u saobraćaju, da poštuju važeće propise, kako bi se sprečile tragedije.

Categories: Sport

Leave a Reply