Kultura

AKTUELNO: ‘’Južna pruga’’ drma Gučom

Na 62. Dragačevskom saboru trubača u Guči, sinoć je Bojanu Krstiću iz Vladičinog Hana uručeno majstorsko pismo. Da ‘’južna pruga’’ drma Gučom potvrdjuje činjenica da su među najboljim trubačima u omladinskoj konkurenciji, takođe, najbrojniji trubači sa juga Srbije.

Mateja Stanisavljević iz orkestra „Veseli dečaci“ iz Vlasotinca je prvi, drugi je Darko Ivanović iz orkestra Darka Ivanovića iz Vladičinog Hana, a treći Danijel Dejković iz orkestra Danijela Dejkovića iz Zagužanja- potvrdili su organizatori takmičenja.

Publici se prvo predstavio orkestar Danijela Dejkovića, a potom i „Dragačevski podmladak“, orkestar Darka Ivanovića, „Sose i lale“, orkestar Uroša i Ognjena Vasiljevića, Davida Antića pa orkestar „Veseli dečaci“. Treći mladi trubač- Danijel Dejković iz orkestra Danijela Dejkovića, Zahužanje, Drugi mladi trubač – Darko Ivanović iz orkestra Darka Ivanovića, Vladičin Han, Najbolji, prvi mladi trubač- Mateja Stanisavljević iz orkestra „Veseli dečaci“, Vlasotince, Treći mladi orkestar – „Uroša i Ognjena Vasiljevića“, Požega, Drugi mladi orkestar – Davida Antića, Vlasotince, Najbolji, prvi mladi orkestar – „Dragačevski podmladak“, Guča. Glavno takmičenje trubača na ovogodišnjem Saboru, održaće se večeras na gradskom stadionu, gde će 16 najboljih orkestara takmičiti za titule. UOO Guća

Categories: Kultura

Leave a Reply