Ekonomija

LESKOVAC: Gradonačelnik u poseti filijali NSZZ

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, je danas sa saradnicima obišao prostorije leskovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, razgovarao sa zaposlenima i direktorkom Oliverom Pešić.

Što se tiče zaposlenosti u Leskovcu, stanje je, 31. jula 12.033 lica, odnosno, stopa nezaposlenosti je 12,3%, a što se Jablaničkog okruga tiče, stopa nezaposlenosti je 14,06% a ukupan broj nezaposlenih 21.253″.

Povod današnje posete je dogovor oko buduće saradnje u vezi sa javnim konkursima i pozivima koje je grad Leskovac raspisao 7.8. a trajaće do 22. avgusta.

Ovo je prilika da pozovemo sve nezaposlene da ovim putem konkurišu na Javni poziv koji je oglasio grad Leskovac.

U toku je javni poziv za zapošljavanje lica za dodelu subvencija za pokretanje sopstvenih biznisa u pojedinačnom iznosu od 300.000 dinara, zatim za meru stručna praksa, za nezaposlene sa sedmim stepenom i tu imamo dve mere – jedna za nezaposlene koji imaju prosek preko 9 i druga mera po kojoj nije ograničen prosek.

Takođe, još jedna od mera koja je trenutno aktuelna je Javni poziv za javne radove. NSZ je tehnička podrška na ovom projektu Gradu Leskovcu.

Gradonačelnik Cvetanović se zahvalio na odličnoj saradnji koju grad Leskovac ima sa NSZ-om i dodao da su oni partneri na zajedničkom cilju – što većem smanjenju broja nezaposlenih u Leskovcu.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply