Ekonomija

KAO U MAKEDONIJI?! Biće izgrađeno još 12 naplatnih rampi na auto-putevima, evo gde

„Putevi Srbije“ raspisali su tender za projektovanje i izgradnju 12 stanica za naplatu putarine na delu deonice Moravski koridor, na auto-putu Ruma-Šabac, kao i na delu auto-puta Miloš Veliki.

Vrednost izgradnje ovih naplatnih stanica procenjena je na 4,1 milijardu dinara ili oko 35 miliona evra. Rok za prijavu na tender je 30. avgust. Osim sistema za naplatu putarine obaveza izabranog ponuđača je i izgradnja na naplatnim stanicama: podsistema za solarne elektrane i podsistema za električne punjače. Moravski koridor Pojate-Preljina čini osam novih naplatnih stanica i jedna privremena. Prva naplatna stanica je Ćićevac, zatim sledi Kruševac Istok, Kruševac

Zapad i privremena naplatna stanica Koševi. Ove naplatne stanice su planom obuhvaćene za 2023, a za narednu godinu na ovom koridoru planirane su naplatna stanica Katrga, Lučani, Prilipac, Adrani i Preljina.

Brza saobraćajnica Ruma-Šabac bi u svom sklopu trebalo da ima  tri naplatne stanice: Ruma, Hrtkovci i Šabac i ove naplatne stanice su planom obuhvaćene za 2023.

U tenderu se navodi da oprema sistema za naplatu putarine koja se ugrađuje na saobraćajne trake i u upravnoj zgradi mora biti kompatibilna sa opremom koja je ugrađena na ostalim naplatnim stanicama na deonici Beograd-Niš.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply