Društvo

DRUGI PIŠU – Lavrov: Rusija solidarna sa srpskim narodom po pitanju KiM; očekujemo Dačića u Moskvi

Rusija je solidarna sa srpskim narodom u odbrani rezolucije 1244 i svih principa koji su usaglašeni u Savetu bezbednosti UN, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Kako je istakao, Moskva ima redovne kontakte sa Beogradom po tom pitanju.

„Solidarni smo sa srpskim narodom po pitanju njegovog stava da se pridržava rezolucije 12 44 i svih onih principa koje je usaglasila međunarodna zajednica i koji su odobreni u UN“, rekao je šef ruske diplomatije. Lavrov se osvrnuo i na njegovu neuspešnu posetu Srbiji prošle godine rekavši da je Zapad sprečio da on doputuje u Beograd.

Takođe je kazao da Rusija i Srbija dogovaraju posetu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića u Rusiju. „Dogovorio sam se sa Ivicom Dačićem, mojim dobrim, starim prijateljem, da u ovoj situaciji on dođe u Rusiju. Očekujem ga kad odabere datum koji mu odgovara. Ne znam da li će to izazvati nove bezobrazne zahteve sa strane Zapada da Ivica ne putuje u Rusiju, u svakom slučaju imamo takav dogovor“, rekao je Lavrov dodajući da sa zadovoljstvom iščekuje posetu Dačića Moskvi. Takođe je kazao da je Rusija zahvalna Vladi i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na otvorenosti za kontakte sa ruskom stranom.

Histerične reakcije Zapada na kontakte Srbije i Rusije nazvao je „neizlečivom obuzetošću sopstvenom veličinom i nepopravljivom uverenošću u sopstvenu ispravnost ispravnošću“.

„Velika zlatna milijarda diktira svima svoja pravila, zaključno sa time s kime može da se komunicira i s kime šta potpisivati“, rekao je Lavrov. Izvor-foto: Sputniknews

Categories: Društvo

Leave a Reply