Hronika

AKTUELNO: Nakon smrti dve tinejdžerke policija upozorava na pojavu ekstazi pilule “Blue Punisher”

Nemačka policija upozorila je pre neki dan na potencijalno smrtonosnu vrstu ekstazija “Blue Punisher” nakon što je smrt dve tinejdžerke povezana s polusintetičkom psihoaktivnom drogom.

Policija u severoistočnoj državi Meklenburg saopštila je da je 13-godišnja devojčica iz grada Altentreptowa umrla u ponedjeljak u bolnici nakon što je uzela jednu plavu tabletu sa logom lobanje koji je povezan sa likom Marvelovog stripa – Punisherom.

Još dvoje tinejdžera, u dobi od 14 i 15 godina, takođe su hospitalizovani nakon uzimanja droge, saopštila je policija. U vezi sa smrću devojke priveden je 37-godišnji Nemac.

Vlasti susedne pokrajine Brandenburg takođe istražuju smrt 15-godišnje devojčice koja je preminula u gradu Rathenow tokom vikenda nakon sumnje da je bila predozirana narkoticima. Tužioci kažu da će obdukcijom biti utvrđeno da li je i ona umrla nakon konzumiranja droge.

– Upozoravamo na bilo kakvu konzumaciju narkotika, a posebno opasne pilule ‘Blue Punisher’. Ove pilule imaju vrlo visoku dozu MDMA – navodi se u saopštenju policije Neubrandenburga.

Dodaje se da čak i pola pilule, koja je u opticaju u regionu, može ugroziti život. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Hronika

Leave a Reply