Kultura

Promocija dečje knjige „Dogodine u Prizrenu – san o slobodi“ u Beogradu 29. juna

Svetlost dana ugledala je nova dečja knjiga „Dogodine u Prizrenu – san o slobodi“, koja govori o snu dečaka o povratku srpske vojske na Kosovo i Metohiju, čija će se promocija održati 29. juna u Beogradu.

„Knjiga govori o večitom i najvećem srpskom snu – snu o oslobođenju našeg Svetog Kosova i Metohije, koje je okupirano i na kome od 1999. progone srpski narod, a jednom činu tog progona nažalost prisustvujemo i ovih dana. Knjiga je namenjena pre svega deci od 10 gdo 15 godina, ali i omladini starijoj od 16 godina, pa i odraslima. Svima nam treba da vidimo zamišljeno oslobađanje Kosova i Metohije i da se tako ohrabrimo, kako nikad ne bi odustanali od tog sna o slobodi. Ni mi, ni naša deca, ni deca naše dece…sve dok sloboda ne dođe. A doći će pre ili kasnije“, navodi Aleksandar Miljević, izdavač ove knjige, urednik i pisac.

Promocija knjige biće održana u Srbskom kulturnom centru „Ćirilica“, u Skerlićevoj ulici broj 12 u Beogradu 29. juna 2023. godine sa početkom od 19 sati. Učesnici promocije su poručnik Vojislav Perković – Udarna jedinica Džokeri, Košare 1999., kao i Alek Garčević i sam autor i urednik Aleksandar Miljević. Foto: Promo

Categories: Kultura

Leave a Reply