Kultura

LESKOVAC: Nova ulaganja u objekat Kulturnog centra

Za koju godinu biće 100 godina od izgradnje zgrade LKC-a, ovog zdanja porodice Vlajčić, a ono se nalazi pod zaštitom države kao spomenik kulture.Kao što je poznato Kulturni centar Leskovca smešten je u zgradi koja je pod zaštitom države i zato je obaveza svih nas da ovo zdanje čuvamo i ulažemo konstantno sredstva.

Jedan od pokazatelja da grad Leskovac prepoznaje koliko su ustanove koje kreiraju kulturni život našeg grada važne jesu izdvajanja za ovu oblast. Uvek iz budžeta izdvajamo preko 9 % za kulturne događaje i institucije kulture i slobodno mogu reći da smo po tome lideri na nivou čitave Srbije, kazao je Cvetanović i dodao da je  za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture ove godine izdvojeno  14 miliona dinara, čime je podržana realizacija  52 projekta 41 udruženja.

U ovom kontekstu ne može se zamnemariti LKC sa brojnim sadržajima.Kako je podvukao gradonačelnik, obaveza grada i resornog ministarstva su stalna ulaganja, a to potvrđuje i podatak da je u zamenu stolarije, dela krova , sređivanje podrumskog prostrora i toaleta uloženo u poslednje vreme oko 9 miliona dinara.

Sanja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra,  kazala je ovom prilikom da investicije ne bi bile moguće bez velike podrške gradonačelnika Cvetanovića, lokalne samouprave i resornog Ministarstva kulture i informisanja:

Na kraju obraćanja direktorka Conić je gradonačelniku uručili monografiju o Živojinu Žiki Pavloviću „Kino-poeta velikog crnila“ u izdanju LKC-a.

Ova institucija je nosilac kulturnog života Leskovca, ali i Jablaničkog okruga , jer nema muzičkog, likovnog, filmskog i  pozorišnog događaja koji nije dobio pažnju Leskovačkog kulturnog centra

Categories: Kultura

Leave a Reply