Kultura

Zajedno za Osojane: Humanitarni guslarski koncert u Ruskom domu u Beogradu

Humanitarne organizacije Srpska omladina za Kosmet i Srpska nit organizuju humanitarno guslarsko veče za izgradnju gorionika i suvenirnice pri crkvi Svetog Arhangela Gavrila u Osojanu.

Srbi su se vratili u potpuno porušeno i zapaljeno selo, obnovili svoje domove i svoju crkvu i nastavili život na Metohiji uprkos svim poteškoćama sa kojima se suočavaju svakodnevno.

Veliku ulogu u tome imao je i naš blaženopočiši Mitropolit Amfilofije čiji dani se u selu obeležavaju 7. avgusta do kada se nadamo da ćemo uz Božiju pomoć akciju uspeti da završimo. Kupovanjem majice sa nacrtom crkve Svetog Arhangela Gavrila u Osojanu, direktno ćete donirati novac za našu akciju“, navodi se u saopštenju ovih organizacija.

Humanitarni guslarski koncert biće organizovan u Ruskom domu u Beogradu, pred Vidovdan, 26. juna sa početkom od 19 časova.

Koncert će blagosloviti otac Dalibor Kojić, paroh crkve Svetog Arhangela Gavrila u Osojanu.

Za vas će guslati Saša Laketić, Petar Manojlović, Milan Petrović, Jovan Živković, Strahinja Magdelinić i Vladimir Miličić.

Pored guslara, nastupiće i etno-pojci Marija Đorđević i Aleksa Nedeljković, etno grupa “Zlatnik“, a zvezdice večeri biće naši najmlađi članovi dečijeg crkvenog hora crkve Sveti Kralj Jovan Vladimir.

Categories: Kultura

Leave a Reply