Društvo

TUGA, JAD I ČEMER – KFOR pomno prati situaciju u opštinama na severu?!

KFOR pomno prati situaciju u opštinama na severu Kosova gde je usledila serija sukoba usled nasilnog ulaska novoizabranih predsednika opština u zgrade opština, stoji u saopštenju.

Već 20 godina ponavljaju isto: „Ovo je izuzetno opasno za proces normalizacije i rizikuje dalje eskalaciju tenzija. KFOR oštro osuđuje ove jednostrane akte i poziva sve strane da se uzdrže od nasilja koje bi moglo da ugrozi bezbednost na Kosovu“.

Koordinacija između svih aktera je od suštinskog značaja da bi se izbegla dalja eskalacija. Prvi prioritet KFOR-a ostaje obezbeđivanje bezbednog i bezbednog okruženja, u skladu sa mandatom Saveta bezbednosti UN. Dijalog i diplomatija su jedini put ka trajnom miru i bezbednosti na Kosovu, poručuju iz KFOR-a.

Preostali Srbi sa Kosova i Metohije, pomalo u ironiji, kažu da ovakve agresije ‘’Kurtijeve soldateske’’ ne bi bilo da ih prisustvo KFOR-a ne ohrabruje, jer znaju da će intervenisati jalovim saopštenjima ipozivom obe strane na uzdržanost. Zato je bolje da KFOR ode sa Kosova i Metohije, a i do sada su u sastavu tih snaga uglavnom bile vojnici iz zemalja koje su protiv Srbije, navode u saopštenju iz organizacije ‘’Srpsko bratstvo za opstanak’’ Izvor: KiM, (Foto Tviter @DecaniMonastery)

Categories: Društvo

Leave a Reply