Društvo

Visoki Dečani: Svečano proslavljena hramovna slava

U manastiru Visoki Dečani svečano je proslavljen praznik Vaznesenja Gospodnjeg u prisustvu velikog broja vernika. „U prisustvu velikog broja vernika iz raznih krajeva Srbije, posebno sa Kosova, ali i Crne Gore i Bosne i Hercegovine proslavljen je praznik Vaznesenja Gospodnjeg. Svetu Liturgiju služio je Episkop raško-prizrenski Teodosije uz sasluženje g. protonamesnik o. Slavko Zorica, đakon Nikola Rakićević iz Pariza i sveštenici-monasi Dečanskog manastira. Liturgiju su pojali prizrenski bogoslovi uz dečansko monaštvo“, napisano je na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani.

Nakon litija oko hrama, Episkop Teodosije je blagoslovio slavski hleb i žito i čestitao monaškom bratstvu i svima prisutnima veliki praznik.

„Proslava je nastavljena u velikoj manastirskoj trpezariji uz pesmu i muziku prizrenskih bogoslovaca. Iguman manastira arhimandrit Sava je u ime bratstva izrazio zahvalnost Episkopu, prisutnom sveštenstvu i narodu sa željom da se i dalje u radosti i jedinstvu okupljamo u manastiru Visoki Dečani“, navodi se u objavi. (Foto Tviter @DecaniMonastery)

Categories: Društvo

Leave a Reply