Društvo

SL KiM: Srpski narod neće dozvoliti da Kurti otima njihovu dedovinu

„U cilju proterivanja Srba sa severa Кosova antisrpski režim Aljbina Кurtija danas je doneo odluku kojom želi da nastavi postupak otimanja srpske zemlje od poštenih srpskih građana u opštinama Leposavić i Zubin Potok“, navodi se u saopštenju Srpske liste povodom usvajanja odluke Vlade Kosova o eksproprijaciji zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok.

„Iako je čitava javnost imala prilike da čuje jasne stavove vlasnika nepokretnosti da ne žele da im bilo ko otima zemlju i na njoj gradi ilegalne parapolicijske baze, kao i stavove pravnika, predstavnika nevladinog sektora i političkih predstavnika srpskog naroda koji se protive ovoj antisrpskoj odluci, Кurtijev režim ohrabren od nekih delova međunarodne zajednice nastavlja realizaciju svojih planova za proterivanje Srba sa vekovnih ognjišta“, dodaje se.

Predstavnici Srpske liste pozivaju međunarodne predstavnike da najhitnije reaguju i spreče, kako se navodi, „Кurtija u nameri da izazove sukobe i haos na severu Кosova“.

„To mu je očigledna namera, nakon što se javno pohvalio da je njegova želja da za rešavanje problema na severu Кosova iskoristi hrvatska iskustva, aludiraju na etničko čišćenje sprovedeno u toj zemlji u akcijama Bljesak i Oluja. Srpski narod neće dozvoliti da razbojnik Кurti tek tako otima njihovu dedovinu, i boriće se svim demokratskim, legalnim i legitimnim sredstvima protiv ove antisrpske odluke kojom se otimaju hektari srpske zemlje“, zaključuje se u saopštenju. Izvor-foto: KiM

Categories: Društvo

Leave a Reply