Društvo

LESKOVAC: Zaseda Gradska skupština

Drugog dana zasedanja odbornici Gradske skupštine u Leskovcu usvojili su danas Predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi i Gradskom pravobranilaštvu.

Usvojeni su i Predlozi odluka o usvajanju Izveštaja o realizaciji plana implementacije projekata grada Leskovca za 2022. godinu i Plana implementacije projekata za 2023. godinu.

Od ukupno 90 planiranih projekata, kako je rečenio 49 je realizovano u potpunosti, 23 delimično, dok 18 nije realizovano u toku 2022. godine.

Na ovoj sednici usvojen je i predlog Programa praćenja kvaliteta površinskih vodotokova na teritoriji grada za 2023/2024. godinu, kao i odluka o finansiranju održavanja softvera za nesmetano funkcionisanje lokalnog registra izvora zagađivanja i odluka o odobravanju finansijskih sredstava za informisanje, edukaciju, promociju i popularizaciju zaštite životne sredine.

Usvojen je na sednici i predlog odluke o Gradskom veću grada Leskovca i Izveštaj o radu Gradske uprave.

Kako je rečeno ova uprava radila je veoma aktivno tokom prošle godine i ostvarila značajne rezultate u komunikaciji sa građanima putem elektronske uprave.

Odbornici su na sednici razmotrili i usvojili Izveštaje o radu za 2022. godinu javnih i javno komunalnih preduzeća, ustanova kulture, Istorijskog arhiva, Centra za stručno usavršavanje, Centra za socijalni rad i Javnog pravobranilaštva.

Gradonačelnik Goran Cvetanović se posebno osvrnuo na rad Kompanije PWW za čiji je izveštaj kazao da je sveobuhvatan, kao i rad ove firme koja posluje u skladu sa svim standardima koji štite životnu sredinu. Kompanija PWW, kako je istakao Cvetanović u potpunosti je zaokružila proces deponovanja smeća, a Leskovac je samim tim postao primer dobre prakse u ovoj oblasti, ne samo u Srbiji i regionu nego mnogo šire.

U obrazloženju izveštaja za 2022. godinu predstavnica firme Metroparking jug Milica Ivković istakla je da je ova firma i pored najjeftinijeg parkiranja u Srbiji u Leskovcu ostvarila dobit u neto iznosu od 4 miliona 897  hiljada dinara.

Ona je istakla da su se odvijali i poslovi na održavanju parkirališta i stvaranje uslova za besplatno parkiranje za osobe sa invaliditetom i trudnice, a najvažnije sklopljen je ugovor o izgradnji Javne garaže kod leskovačkog Narodnog pozorišta.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović osvrnuo se na značaj Javne garaže koja će u mnogome rešiti problem parkiranja u našem gradu.On je dodao da će se težiti da Javne garaže budu u narednom periodu na nekoliko lokacija.

Na ovoj sednici zbog isteka mandata od 4 godine glavni gradski urbanista Ivana Joksimović ponovo je imenovana na ovu funkciju. Data je podrška i na Program za sprovođenje popljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, kao i na Predlog odluke o uspostavljanju saradnje između grada Leskovca i opštine Aristotelis, opštinske zajednice Jerisos, u Grčkoj,

Usvojeno je rešenje o imenovanju direktora GAS-a, a na osnovu njega direktor će biti Ivan Đorđević koji je i do sada vršio ovu funkciju.

Categories: Društvo

Leave a Reply