Kultura

SAZNAJEMO: Bob Dilan objavljuje koncertni album

Čuveni američki kantautor Bob Dilan najavio je da će 2. juna objaviti živi album „Shadow Kingdom“, sa pesmama iz istoimenog koncertnog filma iz 2021. godine.

Album „Shadow Kingdom“ predstavlja Dilana kako izvodi verzije iz 21. veka pesama iz njegovog bogatog kataloga, uključujući kod fanova omiljene ‘Forever Young’ i ‘It’s All Over Now, Baby Blue’, kao i dragulje poput ‘Queen Jane Approximately’ i ‘The Wicked Messenger’“, navodi se na muzičarevom sajtu. Jedan od najuticajnijih autora popularne muzike, pesnik i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, čija karijera traje više od šest decenija, najavio je da će se 6. juna pojaviti onlajn i prateći film „Shadow Kingdom“ rediteljke Alme Harel.

Film je snimljen na pozornici u Santa Moniki, kada je zbog pandemije koronavirusa nakratko prekinuo turneju, a Dilan je uz prateće muzičare u klupskom ugođaju izvodi 13 pesama iz prvog dela svoje karijere.

Dilan je najavio i da u okviru turneje „Rough And Rowdy Ways“ dolazi u Evropu zbog niza koncerata, počev od Porta 2. juna, preko San Sebastijana, Madrida, Montrea, Marseja, Milana i drugih gradova, do Rima 9. jula. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Kultura

Leave a Reply