Ekonomija

Još ima vremana da se uključite u ’’Organik’’ program NLB Komercijalne banke

Još nešto manje od mesec dana ostalo je do zatvaranja dvanaestog po redu Organic konkursa, u okviru kog će NLB Komercijalna banka najbolje projekte proizvodnje, prerade, ali i prodaje organske hrane i proizvoda nagraditi u ukupnom iznosu od dva i po miliona dinara.

Pored glavne nagrade u iznosu od milion dinara za najbolji projekat organske proizvodnje ili prerade, NLB Komercijalna banka dodeliće i tri specijalna priznanja. Ove godine će po prvi put sa po 500.000 dinara nagraditi najbolji projekat organske proizvodnje u kategoriji žena, kao i mladih do 40 godina starosti. Istim iznosom stimulisaće i uslužni, odnosno ugostiteljski objekat, koji u svojoj ponudi ima najmanje jedan proizvod organskog porekla iz Srbije, za koji je potrebno dostaviti sertifikat o poreklu.

Uz njih, pravo učešća imaju svi poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

FOTO: NLB Komercijalna banka

Categories: Ekonomija

Leave a Reply