Kultura

LESKOVAC: Promocija knjige Višnje Dimitrijević ’’Razbacane ptice’’

U tradicionalnoj priredbi „U susret Vaskrsu“ u Leskovcu je održana velika muzičko-poetska manifestacija „Pesmozborenje starih“tokom večeri 10-og aprila tekuće godine..

   U prepunom leskovačkom Domu penzionera tom prilikom održana je promocije nove zbirke priznate leskovačke poetese Višnje Dimitrijević. Pesnikinja Višnja Dimitrijević iza sebe ima zapažene nastupe u suretima trećeg doba u Srbiji,Bugarskoj i Severnoj Makedoniji. Njena zbirka pesma pod simboličnim imenom „Razbacane ptice“ naišla je na solidan prijem čitalaštva , a o zbirci su govorili Miroslava Dobrenović predsednica leskovačkog „Kluba prijateljstva“,Tomislav Stevanović novinar i knjižar, a u ime izdavača Zoran Jovanović leskovački aforističar. 

   U programu su učestvovali i stariji literrci i pevači leskovačkog KUD-a „Penzioner“. Muzičku oregorafiju ove jedinstvene večeri osmislila je Vesna Djordjević umetnički rukovodilac ovog leskovačkog kulturno-umetničkog društva. Ceo prihod od prodaje promovisane knjige išao je humanitarno  u korist leskovačkog Udruženja MNRO „Duga“ za decu ometenu u razvoju i sa posebnim potrebama.

tekst i foto Toma Stevanović.

Categories: Kultura

Leave a Reply