Društvo

Srbinu privedenom na Jarinju određen pritvor, tereti se za napad na službeno lice

Nikola Todorović, lekar zaposlen u KBC u Kosovskoj Mitrovici, priveden je danas na prelazu Jarinje dok je vozio maloletnu decu u opštinu Srbica, na porodičnu krsnu slavu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Todoroviću je, posle saslušanja, određen pritvor. Pripadnici tzv. kosovske policije zaustavili su ga zbog nedostajuće dokumentacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali Todorovića pred njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je odmah angažovala advokata uhapšenom Todoroviću.

„Reč je o još jednom slučaju iživljavanja od strane kosovske policije koja svakodnevno traži izgovore i opravdanja da bi maltretirala i privodila Srbe, a slučaj Todorovića izdvaja se po tome što je maltretiranje doživeo pred troje dece od 12, osam i pet godina, i to na slavu’’, dodaje se u saopštenju.

Todoroviću je određen pritvor u trajanju od 48 sati, potvrdio je za Tanjug advokat Miloš Delević. Oglasila se i tzv. kosovska policija koja je potvrdila da je Nikola Todorović priveden na administrativnom prelazu Jarinje oko 16:30 časova.

Kako je saopšteno, Todorović navodno nije posedovao odgovarajuća dokumenta za ulazak na takozvano Kosovo.

„Nakon što mu je uskraćen ulaz u našu zemlju, osumnjičenom N.T. (rođen 1981, državljanin Srbije) počeo da vređa policajce koji su bili na službenoj dužnosti na graničnom prelazu. Od osumnjičenog je zatraženo da potpiše dokument/rezoluciju o odbijanju ulaska na Kosovo, koju je odbio da potpiše i tom prilikom napao jednog od oficira kome je naneo telesne povrede“, saopšteno iz policije. KiM

Categories: Društvo

Leave a Reply