Kultura

Na Pedagoškom fakultetu okrugli sto o stvaralačkom izrazu Sunčice Denić

Na Pedagoškom fakultetu u Vranju u četvrtak 6. Aprila u 11 časova biće održan okrugli sto o temi Prosvetni, naučni i književni rad Sunčice Denić Mihailović, kao jedinstven stvaralački izraz.

Skup će biti otvoren, pozdravnom reči dekanke Dragane Stanojević, dekan.

Potom će moderator razgovora Danijela Zdravković, redovni profesor Pedagoškog fakulteta u Vranju, kratko govoriti o temi Sunčice Denić kao jedinstven stvaralački izraz.

O temi Reč dve o saradnji i nekoliko o krštenju izlaganje će imati Nela Malinović-Jovanović, redovni profesor Pedagoškog fakulteta u Vranju, a o temi Reč dve o saradnji potom će kazivati Blagica Zlatković i Siniša Stojanović, kolege profesori sa istog fakulteta.

Stana Smiljković, redovni profesor u penziji sa vranjskog fakulteta, kazivaće o temi Bajkoviti elementi u tekstovima (primeri iz knjige književnosti za decu Sunčice Denić).

Tihomir Petrović, profesor emeritus, sa Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, govoriće o temi Školska lektira u ogledalu Sunčice Denić Mihailović.

Danica Andrejević, redovni pofesor Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, besediće o temi Vidovi narativnog sveta Sunčice Denić.

O Glagolskim oblicima u prozi Sunčice Denić: pojedinačno i opšte, prevanje će imati Sreto Tanasić, redovni profesor Univerziteta u Nišu.

Književnik i književni kritičar Mihajlo Pantić, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, govoriće o Poeziji Sunčice Denić.

Slađana Ristić Gorgiev, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Nišu, imaće predavanje sa temom Svet u svetovima Sunčice Denić, a Dragiša Bojović, profesor istog fakulteta u Nišu o temi Doprinos Sunčice Denić justinološkim studijama.

Ana Mumović, viši naučni saradnik Instituta za srpsku kulturu iz Leposavića, govoriće o Književnokritičkoj misli Sunčice Denić, a Živojin Rakočević, književnik i novinar imaće izlaganje o temi Pevanje ili intimno kosovsko pismo Sunčice Denić.

Milica Aleksić, docent na Pedagoškom fakultetu u Vranju kazivaće o temi Mogući svetovi Sunčice Denić Mihailović: novo čitanje tri sveta, a Jelena Jovanović, asistentkinja sa istog fakulteta, o temi Lične impresije.

Marija Dejković, asistentkinja na Pedagoškom fakultetu u Vranju, besediće o temi Sunčica Denić iz ugla studenta, dok će na kraju skupa od 14.35 časova sama Sunčica Denić govoriti o temi O vremenu koje spaja.

Categories: Kultura

Leave a Reply