Kultura

Nemačkoj glumačkoj zvezdi Nastasji Kinski uručen “Zlatni pečat” Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti

Nemačkoj glumačkoj zvezdi Nastasji Kinski uručen je večeras Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Vredno priznanje glumici je uručio direktor kinoteke Jugoslav Pantelić. Praćena ovacijama publike u sali „Makavejev“, Kinski je izašla ispred velikog platna i saopštila da joj priznanje Jugoslovenske kinoteke puno znači. „Drago mi je da sam dobila nagradu za svoje celokupno stvaralaštvo. Posebno se zahvaljujem rediteljima filmova u kojima sam igrala i svojoj mami. Izuzetno mi je drago što u Beograd i Srbiju dolaze ljudi iz Ukrajine i Rusije da žive u miru, a ne da se svađaju. Mir je ono što nam je u ovom trenutku najpotrebnije – rekla je Nastasja Kinski, prenosi Tanjug.

Slavna glumica, igrala je u više od 60 filmova u Evropi i SAD. Ćerka slavnog glumca Klausa Kinskog, Nastasja Kinski rođena je 1961. u Berlinu, a karijeru je započela kao model. Školovala se u inostranstvu, a glumu je, na predlog reditelja Romana Polanskog, studirala u Aktors studiju Lija Strasberga. Prvu značajniju ulogu imala je u filmu “Pogrešan pokret” (1976) Vima Vendersa.

Pažnju internacionalne publike privukla je u drami “Stay as You Are” (1978) Alberta Latuade, gde joj je partner bio Marčelo Mastrojani.

Categories: Kultura

Leave a Reply