Ekonomija

DEUGI JAVLJAJU -OPREZ – T-Mobile USA: Haker ukrao podatke 37 milijuna klijenata

T-Mobile US Inc. rekao je da je haker došao do podataka za 37 miliona korisničkih računa, iako nisu uključivali podatke o plaćanju, lozinke ili druge osetljive licne podatke. Bežični pružatelj usluga rekao je u saveznoj prijavi da je otkrio hakiranje 5. siječnja te da je uspio ući u trag izvoru i zaustaviti ga u roku od jednog dana.

Istraga je još uvijek u tijeku, priopćila je tvrtka, no čini se da je krivac dobio informacije putem jedne ulazne točke koja služi podacima o klijentima i ne čini se da je probio sustave ili mrežu tvrtke.

Ukradeni podaci uključuju imena, adrese, e-mailove i telefonske brojeve kupaca, zajedno s njihovim brojevima računa i detaljima plana, rekla je tvrtka, dodajući da se nije pristupilo kreditnim karticama, lozinkama i brojevima socijalnog osiguranja. Čak i bez ovih osjetljivih podataka, hakeri još uvijek mogu ciljati pojedinačne klijente za krađu ili provaliti u druge račune.

Sve ukradene informacije „vrste su široko dostupne u marketinškim bazama podataka ili imenicima“, rekao je T-Mobile u izjavi za korisnike. Izvor:sebiz.eu, Agencije i portali

Categories: Ekonomija

Leave a Reply