Sport

AKTUELNO: CAS odbio Zvezdinu žalbu

Sud za sportsku arbitražu, čije je sedište u Lozani, odbio je zatev Crvena zvezde da se odloži primena zabrane registrovanja novih igrača dok konačna odluka u tom procesu ne bude doneta.

„Crveno-beli“ zbog kršenja finansijskih propisa ne mogu da registruju nove igrače sve do kraja febraura, što praktično znači da za klub sa Malog Kalemegdana u elitnom takmičenju do marta ne može da nastupi Argentinac Fakundo Kampaco.

Provizorna kazna za srpskog šampiona stupila je na snagu prvog decembra, a Kampaco je stigao u Beograd desetak dana kasnije.

Nezavisna Komisija za kontrolu menadžmenta (MCC) donela je odluku početkom januara, a Zvezda ima rok do 23. januara da uputi zvaničnu žalbu Sudu u Lozani.

Rukovodstvo srpskog kluba tražilo je da se primena kazne odloži do završetka sudskog procesa, što bi Kampacu omogućilo da igra u Evroligi dok suđenje traje.

Međutim, CAS je poručio da nije moguće odložiti suspenziju, što nikako nije dobra vest za sastav Duška Ivanovića, pa će do tada Kampaco igrati samo ABA ligu. Agencije i portali, foto:ABA Liga

Categories: Sport

Leave a Reply