Hronika

Dva dana žalosti u Vladičinom Hanu zbog smrti četvorogodišnjeg dečaka

Povodom nesrećnog slučaja koji se dogodio u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u Vladičinom Hanu, predsednik opštine Goran Mladenović je proglasio za dane žalosti 29. i 30. decembar.Predsednik opštine Goran Mladenović porodici preminulog dečaka upućuje najiskrenije izraze saučešća kao čovek, kao otac i kao sugrađanin.

– Večnaja pamjat i neka te anđeli čuvaju – kaže Mladenović.

Podsetimo, u utorak pre podne u vrtiću “Čarolija”, četvorogodišnji D.D. progutao je čvrst predmet, najverovatnije žir sa jelke, nakon čega je nastupilo gušenje.

Uprkos velikoj borbi lekara, preminuo je u Kliničkom centru u Nišu.z Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu ističu da je izdate naredba da se izvrši odbukcija dečaka (4) koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir, ali i prikupi sva medicinska dokumentacija.„Dana 27.12.2022.godine od strane Policijske stanice u Vladičinom Hanu, tužilaštvo je obavešteno da je u predškolskoj ustanovi „Čarolija“, detetu rođenom 2018.godine, pozlilo, da je došlo do gušenja deteta zbog čega je prebačeno najpre u ZC Surdulica, a zatim u KC Niš i da je životno ugroženo. U toku noći stanje deteta se pogoršalo i isto je preminulo. Od strane tužilaštva je naloženo da se izvrši uviđaj, da se sva medicinska dokumentacija izuzme, prikupe obaveštenja, obaveštene nadležne inspekcije, a takođe je izdata naredba da se izvrši obdukcija“, navode iz tužilaštva

Categories: Hronika

Leave a Reply