Društvo

FOTO DANA NA KiM: Deda Mrazevi na motorima, barikade na ulicama

Deda Mrazevi na motorima su obradovali decu u severnom delu Kosovske Mitrovice novogodišnjim paketićima. Moto klub „Gazimestan“ sa severa Kosova je obezbedio 70 paketića za decu iz podeljenog grada na Ibru. Prazničnu atmosferu remete kamioni parkirani na barikadama nekoliko stotina metara dalje od centra.

Iz moto kluba „Gazimestan“ su poručili da su na ovaj način želeli da učine da najmlađi zaborave na tešku situaciju izazvanu krizom oko barikada.

„Deca su stalno uslovljena politikom, mi smo želeli da ih malo obradujemo i osnažimo, da se raduju nekim normalnim stvarima, da uživaju u novogodišnjim paketićima, u Deda Mrazovima na motorima kako smo se ovog puta predstavili. Nadam da smo im makar malo ulepšali dan i ovu Novu godinu“, rekao je podpredsednik ovog kluba Nikolaj Zaporožac.

Članovi moto kluba „Gazimestan“ su se u toku godine na izmaku inače trudili da pomažu drugima.

„Ovo je samo jedan od naših ciljeva da pomažemo ljudima, da priskačemo u pomoć. Kamo sreće da pomoć nikome nije potrebna, već da svi možemo uvek sami da se snalazimo u životu. Mi želimo da se bavimo humanitarnim stvarima, da pomažemo drugima“, kazao je predsednik ovog kluba Dušan Mlađović.

Nažalost, bajkeri nisu uspeli da obraduju svu decu jer se na šetalištu kraj spomenika Knezu Lazaru okupilo mnogo njih. One koje nisu darovali paketićima, provozali su svojim motorima.

„Nadamo se da ćemo sledeće godine živeti boljim i normalnijim životom. Trudićemo se da obezbedimo mnogo više paketića“, dodao je on.

„Došli su Deda Mrazevi na motorima i ja sam jedva čekala da dobijem paketić“, kazala je za Radio Kim Nina Zaporožac koja je nestrpljivo očekivala svoj poklon.

Situacija u gradu je mirna, a atmosfera praznična, iako se samo par stotina metara daleko kod Tehničke škole nalaze kamioni natovareni kamenom i peskom. Njih su prethodne noći postavili ovdašnji Srbi u znak revolta zbog hapšenja trojice sunarodnika, prisustva kosovskih specijalaca na severu Kosova, ali i najava iz Prištine da ukoliko KFOR ne ukloni barikade, da Kosovo ima nameru i kapacitet da to uskoro učini. Foto:KiM

Categories: Društvo

Leave a Reply