Kultura

Završenim nastupom proslavljenog violiniste, Jovana Bogosavljevića obeleženo 20 godina postojanja i rada Kamernog orkestra „Amorozo“,

Obeležavanje jubilarnih 20 godina postojanja i rada Kamernog orkestra „Amorozo“, završeno je sinoć, nastupom proslavljenog violiniste, Jovana Bogosavljevića, u holu Leskovačkog kulturnog centra. Ovo je bio poslednji u nizu događaja, u okviru projekta „20 dana za 20 godina“, koji je finansiran od strane Grada Leskovca i Ministarstva kulture.

Kamerni orkestar “Amorozo”, već 20 godina, oplemenjuje kulturnu scenu grada Leskovca. Razvijajući se pune dve decenije, on zadovoljava i najistančaniji ukus mnogobrojnih poštovalaca klasične muzike. Prerastao je u ansambl, sa kojim rado nastupaju i najpoznatiji solisti iz naše zemlje i inostranstva, poput Jovana Bogosavljevića.

Prvi put, u istoriji grada Leskovca, 2002. godine, počeo je sa radom Kamerni orkestar, sastavljen od profesionalnih gudača iz Leskovca i Niša.
“Amorozo”, na italijanskom “s ljubavlju”, nastao je, kako i samo ime govori, s ljubavlju njenih članova i verne publike, koja redovno prati svaku koncertnu sezonu.
Afirmacija mladih talenata, oduvek je bila misija ovog kamernog orkestra, čineći ga, po tome, jedinstvenim u Srbiji. Kroz program “Amorozo i mladi talenti”, sa orkestrom je, u prethodnih 20 godina, nastupilo preko stotinu talentovanih učenika i studenata muzike, a on će tradicionalno biti realizovan i u 2023. godini.

Nizom aktivnosti, koje su pripremljene u okviru projekta „20 dana za 20 godina“, Kamerni orkestar „Amorozo“ je, u periodu od 27. novembra do 21. decembra, obeležio dve decenije od svog osnivanja. Podsetimo, kao centralno dešavanje, na ovom jubileju bio je nastup proslavljenog violiniste, Stefana Milenkovića.

Categories: Kultura

Leave a Reply