Ekonomija

Za programe razvoja južne i zapadne Srbije 1,4 milijarde dinara

Za programe razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i južne i zapadne Srbije 1,4 milijarde dinara ministarsrvo građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture obezbedilo je 1,4 milijarde dinara, rekao je danas ministar Goran Vesić.On je na sednici dve vladine radne grupe – za program integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i za program integralnog razvoja južne i zapadne Srbije, poručio da je politika ravnomernog razvoja zemlje ključna za dalji napredak Srbije.

Sednici su prisustvovali predstavnici devet lokalnih samouprava – Čačka, Кraljeva, Leskovca, Prokuplja, Кuršumlije, Lebana, Medveđe, Bojnika i Lučana.Vesić je rekao da se razgovaralo o projektima koji će se realizovati uz pomoć resornog ministarstva, naizgled mali, ali veoma značajni za ljude koji žive na tim područjima.Кonkurs će biti raspisan u januaru i devet lokalnih samouprava moći će da se prijave, a novac će biti raspodeljen na najbolje projekte.

Ministar je dodao da je projekat integralnog razvoja različitih delova Srbije pokrenula predsednica vlade Srbije Ana Brnabić, a resorno ministarstvo ga je prihvatio sa namerom da podstiče podjednak razvoj svakog dele zemlje.Na čelu Radne grupe za program integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure je pomoćnica ministra Tanja Popović, dok Radnu grupu za program razvoja južne i zapadne Srbije vodi državni sekretar Dragan Stevanović.

„Zajedno sa lokalnim samoupravama biće definisano koje ćemo projekte raditi u 2023. godini, a nastavićemo i dalje, u 2024. i 2025. i siguran sam da će se ovaj projekat širiti i da će se pridružiti i druge opštine i gradovi“, rekao je Vesić.Agencije i portali

Categories: Ekonomija

Leave a Reply