Kultura

Narodni muzej Leskovac raspisao konkurs za izlagačku 2023. godinu

Narodni muzej Leskovac raspisuje konkurs za izlagačku 2023. godinu, koji je otvoren za autorske projekte iz oblati likovne, primenjene i umetnosti proširenih medija. Prijave sa potrebnom dokumentacijom treba dostaviti najkasnije do 15. januara 2023. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani stvaraoci, likovni i vizuelni umetnici, kao i autori, koji su se potvrdili svojom umetničkom biografijom i stekli relevantne umetničke reference.
Neophodno je dostaviti: opis projekta, koncepciju izložbe sa tehničkim opisom, zatim do 10 fotografija radova, koji se predlažu za izložbu, profesionalnu biografiju; predlog dodatnih programa i tehničku specifikaciju, odnosno broj potrebnih postamenata.
Narodni muzej Leskovac, izlagačima obezbeđuje štampanje tipskog kataloga, plakata i pozivnica za izložbu kao i smeštaj i putne troškove autora.
Prijave sa potrebnom dokumentacijom treba dostaviti najkasnije do 15. januara 2023. godine elektronskim putem na: nmleskovac@gmail.com, dok će rezultati biti objavljeni na sajtu Narodnog muzeja Leskovac, 15. februara.

Categories: Kultura

Leave a Reply