Sport

LESKOVAC: Najbolji sportisti za 2022. Nina Stanisavljević i Milan Mihajlović

Najbolji sportisti u ženskoj i muškoj kategoriji su Nina Stanisavljević iz Plivačkog kluba “Dubočica” i Milan Mihajlović, džudista, osvajaču brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Za najboljeg trenera u 2022. godini proglašen je Nenad Stojanović, trener u Klubu malog fudbala, najbolji sportski klub je Ženski odbojkaški klub Leskovac 98.

Danas je uručeno 40 nagrada najboljim sportistima i sportskim radnicima, koji su svojim radom i postignutim rezultatima obeležili godinu za nama.

Specijalno priznanje za doprinos razvoju sporta u Leskovcu i za konstantnu podršku sportistima dobio je gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović a nagradu mu je uručio Srđan Stamenković, predsednik Leskovačkog saveza sportova.

“Za uređenje fiskulturnih sala u školama, sportskih hala, terena i igrališta, avantura parka, za finansiranje udruženja i sportskih klubova, u prethodnim godinama Grad Leskovac je izdvojio preko 700 miliona dinara. Ne zapostavljamo nijedan sport, ne ostavljamo nijedno dete bez mogućnosti da se bavi upravo onim sportom za koji je talentovano. Leskovac se ponosi svojim bazenima, teniskim terenima, terenom sa veštačkom travom, halom „Partizan“… Ne mogu da ne pomenem i izgradnju najvećeg sportskog, fudbalskog terena u našem gradu, u vrednosti od 2,5 milijarde dinara, na kome se radovi privode kraju, koji poprima svoje konačne obrise i koji će, uvereni smo u to, Leskovac pretvoriti u fudbalski grad“.

On je rekao i da se za finansiranje sportskih klubova i udruženja iz godine u godinu iz gradskog budžeta izdvaja sve više novca, pa je od 18 miliona, koliko se izdvajalo 2012. godine, ta suma narasla na 125 miliona dinara, koliko je predviđeno za narednu godinu.

Uz to, za funkcionisanje Sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“ za 2023. godinu planiran je iznos od 144 miliona dinara.

Rekao je i da su u toku radovi na uređenju platoa ispred SRC “Dubočica”, u površini od 4600 kvadratnih metara, za koje je izdvojeno 13,5 miliona dinara, a očekuje se da će radovi biti završeni u martu mesecu iduće godine.

“Sledeće godine se nadamo još boljim rezultatima, koji jesu važni, ali je nama najvažnije ono što uz njih indirektno ide: disciplina, duh, prijateljstvo, ljubav”, rekao je Cvetanović , uz čestitke sportistima.

Srđan Stamenković, predsednik Leskovačkog saveza sportova, istakao je da se leskovački sport gotovo stoprocentno oslanja na svoj grad i da bez podrške grada ovakvih uspeha ne bi bilo.

“Za nas koji smo i hroničari sporta u vremenu u kome živimo, nema dileme da je ovo period koji je na putu da zasluži epitet zlatnog doba leskovačkog sporta. Bili su davnih decenija uspešni rukometaši, pre 15 ili 20 godina košarkaši, beležimo periode uspešnih nastupa fudbalera u Drugoj ligi. Međutim, ovoliko klubova u visokim rangovima takmičenja u isto vreme nije bilo. Kad tome dodamo naše sjajne plivačice i plivače, ateletičare, karatiste, džudiste, gimnastičare, boksere, dolazimo do činjenica koje nesporno govore da je za nama još jedna godina uspeha leskovačkog sporta”, naveo je Stamenković.

Za najboljeg trenera u 2022. godini proglašen je Nenad Stojanović, trener u Klubu malog fudbala, najbolji sportski klub je Ženski odbojkaški klub Leskovac 98, a priznanja za najbolje sportiste u ženskoj i muškoj kategoriji pripala su Nini Stanisavljević iz Plivačkog kluba “Dubočica” i Milanu Mihajloviću, džudisti, osvajaču brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Nagrade su uručene i sportskim radnicima, trenerima i sportistima za višegodišnji rad, zatim za rad u drugim organizacijama za podršku sportu, mladim sportskim nadama Leskovca, a proglašeni su i najbolji sportski radnici u 2022. godini..Među njima je i Ana Stojanović, trener ŽFK “Lavice”, koja se zahvalila na priznanju i istakla:

“Zavidim ovim mladim ljudima, jer ja kao mladi sportista nisam imala priliku da stojim na ovom mestu. Ta želja mi se danas ostvarila, u ulozi trenera. Zahvaljujem se Gradu na svim izdvajanjima za naš klub i svima želim srećne predstojeće praznike, mnogo uspeha u životu i sportu”.

Categories: Sport

Leave a Reply