Hronika

DRUGI JAVLJAJU: Ukrajinci privedeni sa 12 kg zlata ispod odeće

Dve Ukrajinke optužene su za ilegalni transport skoro 12 kilograma zlata, u vrednosti od 544.600 evra, izvestio je u ponedeljak Bugarski nacionalni radio. Slučaj je otvoren nakon što je pronađeno desetine paketa 14-karatnog nakita zalepljenih za njihova tela ispod odeće.Dok su žene rekle graničnom obezbeđenju na kontrolnom punktu Lesnoje da nemaju šta da prijave, pretresom bugarskih vlasti ubrzo je otkriveno ukupno 30 paketa – po 15 na svakoj ženi – umotanih u lepljivu traku i pričvršćenih elastičnim donjim vešom.

Par je u četvrtak putovao iz Turske u Ukrajinu preko Bugarske u autobusu kada su zaustavljeni i pretreseni na granici. Okružno tužilaštvo u Jambolu zadržalo ih je do 72 sata, navodi radio stanica.

Dvojica ukrajinskih diplomata povučena su i otpuštena sa svojih dužnosti prošle godine nakon što su uhapšeni sa 16 kilograma zlata na poljskoj granici, zajedno sa više od 188.000 evra u dolarima, evrima i zlotima i preko 8.000 paklica cigareta u vrednosti većoj od 47.600 evra.

Nedavno je Anastasija Kotvitska, supruga bivšeg ukrajinskog poslanika, optužena u martu da nije prijavila skoro 28,2 miliona evra u gotovini – 28 miliona dolara u dolarima i 1,3 miliona evra u evrima – dok je pokušala da pređe granicu sa Mađarskom. Izvor-foto:Agencije i portali,Miso.T. Logicno

Categories: Hronika

Leave a Reply