Kultura

DRUGI O NAMA: “Budite u toku – za danas“ u 136 zemalja

‘’Budite u toku, za danas’’, knjiga neobičnog naziva, autora doajena novinarstva na jugu Srbije legendarnog  Aleksandra Ace Davinića, predstavljena je pre godinu dana u prepunoj Galeriji Biblioteke, u Giginoj kući . Mada smo u protekle dve godine pripremili I odštampali dvadesetak knjiga ovo je tek druga ili treća koju smo u tom vremenu predstavili. Sve sklanjajući se od korona virusa, brinući o svojoj I bezbednosti  naših korisnika, nakupilo se dosta toga uradjenog a nepokazanog. Ipak, na insistiranje Ace Davinića pristali smo da organizujemo predstavljanje (promociju) njegove knjige, I na obostranu radost – to je privuklo ogromnu pažnju.                                                                                                                

‘’Knjiga’’Budite u toku, za danas’’ je zbirka kratkih, 80 posto istinitih, humorističko-satiričnih priča, koja je odlična kao anti stress terapija u ova stresna i nesigurna vremena’’, tako je u najkraćem predstavio svoje delo  Aleksandar Aca Davinić. Do danas “Budite u toku za danas“ je prema podacima nase saradnicke mreze prsutna u 136 zemalja u svetu putem priloga i prikaza.                                                                                                                                              

Sličnim tonom obratio se i urednik izdanja Srba Takić: ‘’Ovo je treća knjiga koju radimo sa Acom i svaki put se smatram privelegovanim što me on, stvaralac izuzetne radne biografije, poziva da mu pomognem u pripremi.                                                                                                                                                                                                                                             

Kratke priče, koje je autor doživljavao I sakupljao godinama , baveći se novinarstvom, ove je večeri čitao Vojkan Arsenović, što je napisanom dalo poseban ton, a publiku razgalilo da je gotovo sve pročitano uz gromoglasan osmeh nagradjivala aplauzima., piše na portalu i face book stranice Biblioteka u Vlasotincu.

Categories: Kultura

Leave a Reply