Društvo

VRANJE: Povećanje komunalnih usluga za 15 odsto

Vranjanci će uslugu iznošenja smeća od 1. januara 2023. godine plaćati po novim, višim cenama, odluka je Gradskog veća. Radi se o povećanju od 15 odsto. Zahtev za poskupljenjem usluga Gradskom veću je uputilo JKP „Komrad“u Vranju.

Prema novom cenovniku, od početka sledeće godine, građani će iznošenje smeća plaćati po ceni od 8,86 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora, umesto dosadašnje od 7,70 dinara. „Zahtev za poskupljenjem „Komrad“ je obrazložio višekratnim povećanjem cena goriva ove godine i povećanjem minimalne cene rada od 1. januara naredne godine. „Komradova“ projekcija cene goriva za ovu godinu iznosila je 170 dinara po litru. Međutim, ova cena je od letos povišena u više navrata“, rekla je na konferenciji za novinare većnica Danijela Milosavljević. Na sednici su formirani i Organizacioni odbor za obeležavanje 31. januara, Dana grada, Organizacioni odbor za obeležavanje novogodišnjih i božićnih praznika, kao i Organizacioni odbor za izradu i postavljanje spomenika Ocu Justinu Popoviću.

Većnici su prihvatili i predlog Rešenja o imenovanju Organizacionog odbora Manifestacije „Svetosavska nedelja 2023. godine“ i izmene Rešenja o formiranju Komisije za ocenu i izbor programa u oblasti sporta na teritoriji grada Vranja za 2023. godinu.

Categories: Društvo

Leave a Reply