Društvo

VRANJE: Albanac ispred bolnice izgubio novac za lečenje deteta, ali ga našao Hristijan Spasić mladić velikog srca

Hristijan Spasić (23) iz Vranja je vozač Hitne pomoći i medicinski radnici uvek stižu na vreme uz njegovu pomoć. Danas je glavna tema u Vranju, a sve to zbog njegovog postupka vraćanja velike količine novca albanskom državljaninu.

Da nije human samo tokom radnog vremena već i van istog pokazuje i podvig vredan divljenja. Hiristijan je nasao u torbici hrpu para i vratio je .

– Krenuo sam u smenu, bilo je oko 14 sati popodne, tada sam na parkingu ostavio svoje privatno vozilo i dok sam izlazio, video sam malu braon torbicu koje je bila prljava, tačnije blatnjava. Otvorio sam je i video veliku dokumentaciju koja je bila unutra, ali i poveću količinu novca, tačnije 3.500 evra – rekao je Hristijan medijima i portalima. Nije ni slutio da će njegovo veliko srce spasiti nečiji život. – Krenuo sam kod načelnika da mu prenesem šta sam našao i on me je uputio na policiju. Tamo je već bio i čovek koji je izgubio novac. Ne znam kako se zove. Znam samo da je Albanac iz Preševa. Taj novac i ta dokumentacija bili su za njegovo dete koje se leči u Italiji. On se uputio tamo i na putu izgubio novac – kaže mladić. Podrška sa svih strana i čestitke za Hristijanovo delo nisu izostale.

– Svi su mi rekli da sam uradio pravu stvar. Taj čovek se zahvaljivao i ponovo se vratio nakon policiju u Hitnu da se još jednom zahvali. To je lepo kada nešto vratite i uradite ispravnu stvar, jer kako radite, tako vam se vrati – zaključuje Hristijan.Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply