Društvo

LESKOVAC: POVEĆANJE POREZA NA IMOVINU

Devetomesečno izvršenje budžeta grada Leskovca u tekućoj godini je za čak 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, konstatovano je na sednici Gradskog veća, prilikom usvajanja izveštaja. Između ostalog, razmatrano je i određivanje poreza na imovinu za 2023. godinu, s obzirom na to da je došlo do povećanja prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti.

Jedna od odluka na današnjem dnevnom redu, odnosila se na utvrđivanje prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti, radi određivanja poreza na imovinu za narednu godinu.

Počev od najopremljenije, pa sve do sedme zone, prosečna cena za kuće za stanovanje, kretaće se od 59.873 dinara do 18.776, a za stanove od 69.052 dinara do 26.386.

Prema rečima Gorana Pejića, ovlašćenog lica Odeljenja za finansije, u skoro svim zonama, došlo je do povećanja cena. Drastična razlika najviše će se osetiti kada je reč o građevinskom zemljištu.

Danas je bilo reči i o zaposlenima u Sportsko-rekreativnom centru „Dubočica“, čiji broj iznosi 84, a cilj je da ih bude ispod 80. Kako je naglašeno, to će biti učinjeno sporazumnim prestankom radnog odnosa uz isplatu otpremnina.

Članovi Gradskog veća dali su saglasnost i na predlog izmene i dopune programa za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja za 2022. godinu, zatim na godišnji izveštaj o radu Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“, a, između ostalog, usvojena je i izmenjena Odluka o lokalnim komunalnim taksama.

O ovim, ali i o brojnim drugim predlozima, odlučivaće se na predstojećoj sednici Skupštine grada Leskovca, koja je zakazana za utorak, 22. novembra.

Categories: Društvo

Leave a Reply