Sport

SAZNAJEMO-SVETSKE AGENCIJE JAVLJAJU: Zbog jednoumlja i haosa u FSS, traže da se Srbija izbaci iz UEFA, FIFA i sa SP u Kataru!

Skandalozna dešavanja na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije, u koju se upetljala i politika i marifetluci oko nje, nisu ostala neprimećena i u svetskoj fudbalskoj javnosti. Naime, Ričard Vilson, engleski stručnjak za regionalni fudbal na Balkanu napisao je na Tviteru viđenje celukopnog cirkusa u FSS. On smatra da zbog svih nepravilnosti u vezi sa Skupštinom FSS, Srbija treba da bude izbačena iz UEFA i FIFA!– Vesti iz Srbije su sa potencijalnim posledicama za Svetsko prvenstvo! Juče je trebalo da se održi godišnji kongres FSS. Ovo je inače dosadna orkestrirana afera za Svaki moj sledbenik (i srpskog fudbala uopšte!) će znati da je to (Fudbalski savez Srbije prim. nov.) inherentno slomljeno mesto koje je pocepano problemima novca, sve veći problem nameštanja utakmica koje je endemsko na nižim nivoima i uglavnom se vodi sa manje poštenja od vaše prosečne vlade Torijevaca. se očekivalo da bez protivljenja izabere predsednika FSS-a Nenada Bjekovića. Osim što se to zapravo nije dogodilo.

ako je metla došla preko lokalnih podudruženja u poslednjih nekoliko meseci pošto su stari administratori zamenjeni novim. Neki imaju očigledne veze, poput novog šefa Fudbalskog saveza Beograda Marka Zdravkovića (koji je u SNS odboru na Voždovcu)…

…neki, poput Zorana Ignjatovića (na istoku) nisu – on je lokalni savetnik za turizam. Svi, osim čelnika vojvođanskog regiona (Dragan Simović, koji juče nije dobio poziv), smenjeni su. Sva nova lica imaju zajedničku nit – članstvo u SNS.

Ukratko, u poslednjih mesec dana videli smo potpuni puč FSS-a da ga potpuno stavi pod kontrolu države. A to je nešto što će mrzeti i UEFA i FIFA. Posebno što će i UEFA i FIFA imati predstavnike na kongresu.

Sada, na osnovu trenutno važeće zabrane za reprezentaciju Kenije upravo zbog ove i brojnih sličnih okolnosti u istoriji, vrlo je pošteno reći da Srbija treba da bude isključena iz međunarodnog fudbala. Da li ovo utiče na Svetsko prvenstvo?

Odgovor tek treba da bude utvrđen. FIFA/UEFA će verovatno tražiti uveravanja u pogledu nezavisnosti FSS. To će potrajati, tako da, osim ako FSS ne učini nešto da privuče gnev FIFA u narednoj sedmici, malo je verovatno da će se nešto rešiti do kraja godine.

Mislim da niko ne poriče da postoji ogromna potreba za promenama na svim nivoima srpskog fudbala i neka je sa srećom novim birokratama, ali u smislu uklapanja u prihvaćeno vođenje fudbala, nezvanično nacionalizovanje nije obećavajući početak. FIFA gleda – zaključio je Vilson na Tviteru. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Sport

Leave a Reply