Društvo

LESKOVAC: Uređenja javnih površina i obnavljanje zelenila u gradu

Za jesenju sadnju cvetnog i dendro materijala, koju grad Leskovac svake godine sprovodi radi uređenja javnih površina i obnavljanja zelenila u gradu, ove godine je izdvojeno 4,3 miliona dinara.

Kako je istakla Jelena Stamenković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, u toku je jesenja sadnja cvetnog sadnog materijala u cvetnim lejama u Leskovcu, Brestovcu, Vučju, Grdelici i Predejanu, pri čemu će biti zasađeno 45.000 komada cvetnog materijala.

Grad Leskovac kontinuirano radi na očuvanju i oplemenjivanju svih zelenih površina. Jesenjom sadnjom je predviđena i dopuna drvoreda u gradu, u ulici Deveta, ul. Mlinska, Niška, sadnja u etno-parku Hisar, kao i postavljanje busen trave na oštećenim zelenim površinama na Bulevaru oslobođenja, zelena površina u ulici Moše Pijade i na platou u parku 9 Jugovića.

Ukupna suma za jesenju i prolećnu sadnju ove godine opredeljena je na iznos od 5,7 miliona dinara, što je za 800.000 više u odnosu na prošlu godinu.Ovom prilikom upućen je apel građanima da čuvaju mlade sadnice kako bi Leskovac bio lepši i zdraviji grad za život svih nas.

Categories: Društvo

Leave a Reply