Kultura

VRANJE: Završeni 42. ,,Borini pozorišni dani“

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom ,,Crna ovca” u izvođenju Kraljevačkog pozorišta završeni su 42. ,, Borini pozorišni dani“.

Nagrada ,,Borisav Stanković” za najbolju predstavu u celini pripala je predstavi ,,Ko je ubio Dženis Džoplin”, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Reč je o ostvarenju koji je po tekstu Tijane Grumić, režirala Sonja Petrović.

Iz iste predstave, nagrada ,,Borisav Stanković” za najbolju žensku ulogu na festivalu pripale su glumicama Bojani Milanović i Sonji Isailović, za ulogu Dženis Džoplin.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Dimitriju Diniću (Pile kopile u predstavi ,,Kus Petlić”) u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice.

Pomenute nagrade uručio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Maji Pelević, autorki teksta ,,Poslednje devojčice” za dramatizaciju istoimene predstave u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Pozorišta ,,Deže Kostolanji” iz Subotice, dodeljena je nagrada za najbolju dramaturgiju.

Odluke o dodeli nagrada doneo je žiri 42. Borinih pozorišnih dana, u sastavu Nataša Poplavska, rediteljka iz Skoplja, Biljana Keskenović, glumica iz Sombora i Borivoj Radaković, pisac iz Zagreba.Između šest predstava, koje su izvedene u takmičarskom delu festivala ,,Borini pozorišni dani”, nagradu publike ,,Radoslav Radivojević”, za najbolju predstavu osvojio je pozorišni komad ,,Ko je ubio Dženis Džoplin” sa prosečnom ocenom 4,92.

Categories: Kultura

Leave a Reply