Kultura

VRANJE: Sutra počinju 42. Borini pozorišni dani

Sutra, u petak, 21.oktobra sa početkom u 19 sati u Pozorištu ,,Bora Stanković’’ u Vranju, biće otvorena izložba fotografija pod nazivom ,,25 godina profesionalnog pozorišta’’, koja je deo pratećeg programa festivala 42. Borini pozorišni dani.

Nakon toga, u velikoj sali pozorišta, počeće svečano obeležavanje  21. oktobra, Dana pozorišta, kada će zaslužnim ustanovama i pojedincima biti dodeljene zahvalnice za doprinos u obnovi pozorišta.

Iste večeri, biće uručene i Godišnje nagrade zaposlenima u glumačkom i tehničkom sektoru, za doprinos u radu ustanove u sezoni 2021/22.

Nakon ceremonije uručivanja nagrada, publika će biti u prilici da pogleda predstavu ,,Autoputem’’u izvođenju glumaca vranjskog teatra, čime će i početi 42. Borini pozorišni dani.

Od subote, 22. oktobra, počeće takmičarski program festivala u kome će se naći 6 ostvarenja renomiranih srpskih pozorišta.

Poslednjeg dana festivala, mimo takmičarske selekcije, glumci Kraljevačkog pozorišta, nagrađenima u čast, odigraće predstavu ,,Crna ovca“.

Sve predstave počinju u 20 sati, a karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta.

Categories: Kultura

Leave a Reply