Sport

LESKOVAC: Održan RTS kros

Leskovac je danas bio u znaku mladosti i sportskog duha zahvaljujući RTS krosu u kome je učestvovalo oko 5000 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Prema podacima organizatora trčalo je ukupno 2.465 predškolaca i osnovaca i oko 940 srednjoškolaca, kao i preko hiljadu rekreativaca i profesionalaca.

Ovo je jedna od najvećih sportskih priredbi u Evropi koja neguje zdrave stilove života, kazao je ovim povodomn gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. On je dodao da su takmičari samim učešćem na krosu pobednici i da ova manifestacija šalje jednu lepu sliku iz Leskovca celom svetu.

Dane Korica naš proslavljeni olimpijski atletirar istakao je da mu je drago da Leskovac neguje atletski sportski duh kroz ovaj kros koji spaja mladost i lepotu.

Na stazama leskovačkog Hipodroma prema propozicijama održano je 27 trka.

U kategoriji seniorki, na 3000 metara, prvo mesto zauzela je Rumunka Kristina Balan, druga je Novopazarka Saime Murić, a treća Mejira Memedović iz Novog Pazara.

U kategoriji seniora na 5.000 metara, prvi je Novopazarac Aldin Ćatović, drugi je Uroš Gutić iz Republike Srpske, a treći Anton David iz Rumuije.

Categories: Sport

Leave a Reply