Društvo

LESKOVAC: Povodom Dana grada novčano nagradjeno 140 mladih talenata

Danas su mladim talentima iz oblasti nauke i obrazovanja, sporta, kulture, umetnosti, kao i za oblast usavršavanja sa teritorije grada Leskovca tradicionalno i ove godine povodom Dana grada uručene novčane nagrade.

Odlukom komisije 140 mladih ispunilo uslove konkursa, a u te svrhe iz gradskog budžeta izdvojena je suma od 3,9 miliona dinara.

Obraćajući se mladim i talentovanim ljudima gradonačelnik dr sci med Goran Cvetanović je istakao da je snaga države i društva u jačanju osnovnog stuba, a to je obrazovanje. On je dodao da je od osnivanja Fonda za mlade talente pre 10 godina do sada nagrađeno 4.640 mladih i da je u tom cilju izdvojeno preko milion evra.

Cvetanović je naglasio da su mladi budućnost grada i da će od iduće godine mladi studenti sa prosekom 10 dobiti od grada 100.000 dinara.

U ime nagrađenih mladih talenata obratili su se Marko Perunović, učenik leskovačke Ekonomske škole, studentkinja Medicinskog fakulteta Marija Jovanović i Lazar Marković student master programa Pravnog fakulteta u Nišu.

Ovi mladi ljudi zaslužili su čistu desetku za besede kojima su pokazali moć izražavanja, obrazovanja i kulturu govora.

Nakon besedništva Lazar Marković je dobio ponudu gradonačelnika dr sci med Gorana Cvetanovića da se pridruži kabinetu i na taj način započne radno angažovanje kao diplomirani pravnik.

Categories: Društvo

Leave a Reply